ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ - Γκρέκα
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

800 γρ. ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα

70 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κ.σ. κοφτή, αποξηραμένη ρίγανη

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά στο σερβίρισμα: 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο


Εκτέλεση

1. Βάζετε τα σπαγγέτι να βράσουν (παράλληλα με βήμα 2)

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε τουλάχιστον 6 λίτρα νερό να βράσουν με το καπάκι κλειστό.  Όταν αρχίζουν να κοχλάζει, αφαιρείτε το καπάκι και ρίχνετε μια κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα ανακατεύετε αρκετά για να μη κολλήσουν μεταξύ τους, ειδικά τα πρώτα 3 λεπτά. Ανακατεύετε σταδιακά και ένα λεπτό πριν τον αναγραφόμενο χρόνο, ελέγχετε αν είναι στα γούστα σας «αλ ντέντε» για να τα ενσωματώσετε στη σάλτσα που θα γίνεται παράλληλα.

2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα:

Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει σε μεσαία ένταση και προσθέτετε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο, για 4 περίπου λεπτά να γίνουν διάφανα.

Στη συνέχεια ρίχνετε τη ψίχα τομάτας, ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε την ένταση, να σιγοβράσει για άλλα 4 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε και καθώς ο χρόνος πλησιάζει να είναι έτοιμα τα σπαγγέτι προσθέτετε τη ρίγανη και τέλος μερικά φύλλα βασιλικού να δώσουν τα τελικά αρώματα.

3. Ανακατεύετε σπαγγέτι και σάλτσα:

Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα τα ρίχνετε στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Προαιρετικά, πασπαλίζετε με παρμεζάνα ή πεκορίνο.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Παπαζυμούρη - Cucina Caruso