1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια
3/4 φλ. ελαιόλαδο
8 μικρά κρεμμύδια, σε φέτες
3 δαφνόφυλλα
2 φλ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του, για 10-15 λεπτά.
2. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 20-25 λεπτά. 3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 10 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προς μέτρια-χαμηλή, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει, για 25 λεπτά.
5. Εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι.
Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο